Sestavine

Osnovo za pasje testenine predstavlja zmes riževe in krompirjeve moke ter vedno svežih, domačih jajc pašne (proste) reje. Jajca predstavljajo bogat vir hranil in so pomembna predvsem zaradi njihove vsebnosti beljakovin, moki pa sta izredno lahko prebavljivi in ne vsebujeta glutena.

1. Osnova

2. Timijan

Zelišče, ki že tisočletja pomaga pri krepitvi imunskega sistema. Stari Egipčani so ga uporabljali pri balzamiranju, na srednjeveškem seznamu evropskih čarobnih rastlin pa je bil timijan na prvem mestu. Zaradi dobre lastnosti odbijanja bakterij ščiti črevesje in pomaga pri prebavi, poleg tega, da odbija vetrove in stimulira prebavo, pa blagodejno vpliva tudi na dihalne poti vaših pasjih prijateljev. Najdemo ga v različnih oblikah in sortah. V Sloveniji najbolj znana divja različica sliši na ime Materina dušica, ki pa je kot rastlina z mnogimi blagodejnimi in zdravilnimi učinki v kulturi naših babic in prababic poznana že od obdobja starih Slovanov.

Najbolj kulinarično uporaben zelenjavni koren na svetu je prav tako eden izmed najbolj uporabnih zelenjavnih sestavin, ko govorimo o pasji prehrani. Korenje kot vsestransko, nasičeno z vitamini in vlakninami skrbi za to, da se pasji želodec napolni s potrebnimi vitamini in minerali. Polno Magnezija, Kalcija in Železa vsebuje še vitamin A,B in D. Je nepristransko in poleg tega vsebuje še manjše vsote Natrija, Selena, Fosforja in Silicija ter ostale vitamine skupaj s folno kislino. Je največkrat uporabljena in dodana zelenjavna sestavina, ki se prileže vsem vrstam mesa, skupaj z njimi pa tvori energijsko bombo.

3. Korenje

4. Zelena

Listna zelena, kot manj energična različica peteršilja psom ponuja bogat vir vlaknin poln z beljakovinami ter vitamini B,C in E. Vsebuje tudi veliko mineralov, od katerih najbolj izstopata Kalij in Kalcij. Je nepogrešljiva zelenjava, ko govorimo o aromatični in preprosti kulinariki. Jedem in mesu daje trdno nevtralno podporo v obliki arome in okusa. Skupaj s korenčkom in peteršiljem pa tvori osnovo jušne zelenjave. Okus, ki ga psi najbolj obožujejo.

Peteršilj izboljša okus vseh jedi, po prehranski vrednosti pa sodi v sam vrh živil pa tudi če jemo surovega ali kuhanega. Je najbolj uporabljena stebelna zelenjava na svetu. Peteršilj se največkrat uporablja kot diuretik ter s tem poveča absorpcijo Na ionov v telo. Je poln železa, kalcija, folne kisline in vitamina C. Z vrhunsko aromo obogati jedi in jim daje občutek svežine. Poleg tega pa je še proteinski in vlakninska bomba.   

5. Peteršilj

0